Waarom kiezen voor een zwembad met hoge skimmers?

Wil je graag een overloopzwembad, maar ligt het prijskaartje hiervan toch wat buiten budget? Dan hebben wij bij DLD-pools hiervoor de ideale oplossing. Met onze unieke Niveko high skimmers kan het water helemaal tot aan de rand, doordat de skimmers zich vlak onder de boordsteen bevinden. Hiermee krijgt u het effect van een overloopbad met een super hoog waterniveau en de skimmer zal het vuil optimaal afzuigen.

Waarom kiezen voor een zwembad met hoge skimmers?


Wil je graag een overloopzwembad, maar ligt het prijskaartje hiervan toch wat buiten budget?

Dan hebben wij bij DLD-pools hiervoor de ideale oplossing.

Met onze unieke Niveko high skimmers kan het water helemaal tot aan de rand, doordat de skimmers zich vlak onder de boordsteen bevinden.

Hiermee krijgt u het effect van een overloopbad met een super hoog waterniveau en de skimmer zal het vuil optimaal afzuigen.

Gewone skimmer en hoge skimmer. Wat is het verschil?


Een skimmer wordt ingebouwd in de wand van het zwembad.

De skimmers (meestal zijn er 2 of 3 stuks nodig bij een zwembad) zorgen ervoor dat het oppervlakte water wordt afgezogen.

De waterlijn komt bij een skimmerbad (in tegenstelling tot een overloopzwembad) niet boven de onderkant van de boordsteen uit.

Je kunt kiezen voor een normale skimmers (bij een normale skimmer gaat de waterlijn zich ca 16 cm onder de boordsteen bevinden en ga ja meer zich hebben op de skimmers).

Of je kiest voor de hoge waterlijn skimmer, waarmee je voor een unieker type skimmer kiest.

In geval van een hoge waterlijn skimmer komt het water tot bijna aan de rand van je zwembad en benadert dit het gevoel van een overloopzwembad, zonder dat het water over de rand loopt.

De hoogwaterlijnskimmer in dit DLD- pools zwembad zorgt voor een mooie, hoge waterstand.  

De zuigleiding van de pomp zorgt voor de zuigkracht.

Via de persleiding van de pomp gaat het water door het filter waarna het weer retour komt in het zwembad via zogenaamde inspuiters.

De skimmers en inspuiters zijn dus de inbouwdelen in het zwembad die samen zorgen voor de watercirculatie. In een skimmer zit een skimmermandje waar het grof vuil (bladeren, insecten) in wordt opgevangen.


Dus wil jij deze zomer ook kunnen genieten van zo een prachtig zwembad in je tuin?

info@dldpools.be

0496/407777