Tijd om het zwembad winterklaar te maken.

Na een warme zomer vol zwemplezier komt er helaas weer een koude winter aan. Tijd om het zwembad winterklaar te maken.

Wees er tijdig bij. Dit is erg belangrijk om vorstschade te voorkomen en ervoor te zorgen dat je het zwembad in het voorjaar weer makkelijk en snel in gebruik kan nemen. Overwinteren - het winterklaar maken van het zwembad gebeurt meestal op het einde van het zwemseizoen, in de maand oktober of november, wanneer de temperatuur van het zwembadwater onder de 12° zakt.


De actieve overwintering van het zwembad.

Wat moet er gebeuren?

  • Maak het zwembad en de randen perfect schoon.
  • Voer een laatste backwash uit op je zandfilter. Het overtollige vuil uit het filtervat wordt op deze manier weggespoeld naar de riolering.
  • Voeg overwinteringsproduct toe aan het zwembadwater om jouw zwembad winterklaar te maken.
  • Laat het water gedurende 5h rond circuleren.
  • Hoe doe je dit? Je wijzigt de timerklok tot 2 à 4h per dag rondcirculatie i.p.v. 10 – 12h (best s’nachts). Je schakelt de vorstbeveiliging in om het toevriezen te voorkomen.
  • Schakel de verwarming uit. Koppel de warmtepomp af en laat leeglopen.
  • Het rolluik kan je best openlaten om de levensduur te verlengen.
  • Plaats een winterafdekking over je zwembad. Gebruik hiervoor een winternet. Een winternet beschermt je zwembad en houdt bladeren, vuil en ongedierte uit het water. Dit winternet wordt op maat gemaakt en dient over de boordsteen gespannen te worden. Nog geen winterzeil? Bezorg ons de juiste afmeting van het zwembad en een vrijblijvende offerte is onderweg.    service@dldpools.be

Met deze eenvoudige stappen maak je jouw zwembad winterklaar!

Al in het bezit van een vorstbeveiliging?

Door het plaatsen van een vorstbeveiliging op de filterinstallatie voorkom je vorst in de leidingen en je zwembad zelf.
Deze vorstbeveiliging heeft een sensor die de buitentemperatuur opmeet. Bij vorstgevaar gaat de filterpomp draaien. Dit kan schade aan het zwembad, leidingen en de filterinstallatie voorkomen.
Een vorstbeveiliging is dus absoluut geen overbodige luxe op je zwembadinstallatie. Hierdoor is het niet nodig om het waterpeil te laten zakken tot onder de skimmers.
Dit bespaart je weer heel wat euro's op je waterfactuur. Deze beveiliging kan op elke bestaande filterinstallatie gemonteerd worden.
Ga je binnenkort je zwembad winterklaar maken, vraag gerust advies en wij bezorgen de gepaste producten die je hiervoor nodig hebt.
Laat je het liever aan een professional over? Dan verzorgen wij het winteronderhoud van jouw zwembad.
Afhankelijk van de situatie betaal je voor een winterbeurt 150 à 250€.

Je kan hiervoor telefonisch of per mail een afspraak maken. service@dldpools.be of 0495/64.12.59